На онлайн-аукціоні «Гніздовський для Азову» збирають кошти на РЕБ

На онлайн-аукціоні «Гніздовський для Азову» збирають кошти на РЕБ

Відео
Укрінформ
У межах виставки робіт відомого українсько-американського графіка Якова Гніздовського (1915-1985) "Світи далекі і близькі", яка проходить у львівській Shum Art Gallery, розпочато благодійний онлайн-аукціон “Гніздовський для Азову”для збору коштів на потреби згаданого військового підрозділу.

Про це Укрінформу розповів племінник дружини митця Стефанії Кузан-Гніздовської Іван Кузан.

«Разом з тіткою та донькою Якова Гніздовською – Мірою – ми підтримали цей захід. Його організатори поставили за ціль акумулювати від проданих робіт 2 мільйони гривень. Їх долучать до збору громадської організації Azov One на стаціонарну систему РЕБ для захисту особового складу 12-ї бригади спецпризначення «Азов» від FPV та інших ворожих дронів. Вартість такої – близько 10 мільйонів гривень», - зазначив Кузан.

Читайте також: У Гаазі відбувся благодійний культурний захід на підтримку України

На продаж виставлено 14 унікальних лотів – естампів (твір друкованої графіки, який являє собою відбиток на папері), наданих родиною Якова Гніздовського, а також 3 спеціальні лоти-меморабілії від наших захисників: це дві фотокниги із розповідями та образами героїв полку «Азов», а ще - прапор України із оригінальними підписами українських воїнів, які боронять його честь і славу у важких боях.

Онлайн-аукціон триватиме до 7 квітня.

Яків Гніздовський — американський художник, графік та кераміст українського походження. (1915-1985). У свій час дві його картини — «Зимовий пейзаж» і «Соняшник» прикрашали кабінет президента США Джона Кеннеді в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2023 року у Львівській філармонії відбувся благодійний аукціон «Сила мистецтва 2.0» на якому зібрали 2,2 млн грн на безпілотник для військових.

Фото: скриншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-