Уряд ухвалив рішення про надання щорічних грантів молодим ученим та докторам наук

Уряд ухвалив рішення про надання щорічних грантів молодим ученим та докторам наук

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт Указу Президента України «Про внесення змін до деяких Указів Президента України щодо щорічних грантів Президента України молодим ученим та докторам наук».

Як повідомляє Міністерство освіти та науки за підсумками засідання уряду, мета Указу забезпечити активну участь молодих учених у науковій та науково-технічній діяльності, передає Укрінформ.

"Урядом пропонується відновлення надання 77 щорічних грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених та 20 щорічних грантів Президента України для здійснення наукових досліджень докторами наук, запроваджених у 2003 та 2009 роках відповідними Указами Президента України. Відтепер буде відновлено: починаючи з 2025 року — конкурсні відбори, а з 2026 року — надання грантів Президента України для молодих учених та грантів Президента України докторам наук для проведення наукових досліджень за результатами таких конкурсів", - йдеться у повідомленні

Читайте також: Кабмін розширив можливості отримання грантів для підприємств, які виробляють невійськові дрони

Зазначається, що Національний фонд досліджень забезпечуватиме проведення конкурсів наукових проєктів на отримання грантів за правилами, встановленими цим фондом, та їхню реалізацію за договорами, укладеними з цим фондом. Раніше конкурси наукових проєктів проводилися Державним фондом фундаментальних досліджень.

Як повідомляв Укрінформ, оголошено конкурсний відбір робіт і проєктів для посилення участі українських організацій в програмі ЄС "Горизонт Європа" .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-