Інформацію до міжнародного Реєстру збитків про знищене майно можна буде подати через «Дію»

Інформацію до міжнародного Реєстру збитків про знищене майно можна буде подати через «Дію»

Укрінформ
Керівники Міністерства цифрової трансформації та Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України, підписали угоду про обмін даними.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Мінцифри, передає Укрінформ.

«Сьогодні Михайло Федоров та виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України, Маркіян Ключковський підписали угоду, щоб українці у кілька кліків змогли подавати заяву про відшкодування збитків, отриманих від російської агресії», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це перший кейс міжнародного обміну даними між Україною та Євросоюзом спільно з Міністерством юстиції, для якого використовуватимуть «Дію».

На першому етапі можна буде надіслати заяви про пошкоджене та знищене житлове нерухоме майно, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Згодом ця вимога буде скасована.

Надалі послугу планується розширити, щоб громадяни могли подавати через «Дію» заяви про шкоду життю, здоровʼю, випадки тортур та сексуальне насильство. А також буде додана можливість подавати заяви про відшкодування збитків для бізнесу.

Читайте також: У Кривому Розі понад 700 сімей отримали допомогу на ремонт житла, пошкодженого ракетами

Як повідомлялося, Офіс Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, офіційно відкрили у Києві.

Офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, запрацював 4 березня. Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який включатиме також комісію з розгляду заяв та компенсаційний фонд.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-