В єЧерзі запускають нову послугу - автобуси зможуть бронювати час перетину кордону

В єЧерзі запускають нову послугу - автобуси зможуть бронювати час перетину кордону

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запускає сервіс в електронній черзі, який дозволить автобусам отримати чіткий час перетину кордону відповідно до графіка руху.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час форуму міжнародних автобусних перевезень «З’єднуємо людей та міста» розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«Сьогодні на пунктах пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, “Мамалига – Крива” та “Могилів-Подільський – Отач” ми починаємо тестування нової послуги в електронній черзі – слотування. Вона дозволить легальному перевізнику, який зареєструвався в єЧерзі, забронювати час перетину кордону і бути впевненим у тому, що автобус прибуде до пункту призначення вчасно», - повідомив Деркач.

Він додав, що в умовах істотного збільшення організованого пасажиропотоку на кордоні простої реєстрації в єЧерзі для автобусів було недостатньо, аби створити комфортні умови для людей.

Читайте також: Мінвідновлення торік відкрило для перевізників 400 нових міжнародних автобусних маршрутів

«Електронна черга працює в режимі реєстрації фізичного прибуття на кордон. Тобто, перевізник реєструє маршрут і не має змоги вплинути на те, коли конкретно цей рейс перетне кордон. І виходить так, що у пікові, зазвичай нічні, години на конкретних пунктах пропуску накопичується по 5-7 автобусів, які прикордонники та митники фізично не можуть перевірити без затримок. Слотування має вирішити цю проблему, бо у кожного регулярного автобуса буде свій часовий проміжок для перетину кордону», - пояснив Деркач.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури поширило послугу електронної черги для перетину кордону автобусами на всі пункти пропуску з країнами ЄС та Молдовою з 12 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-