Ціни на продукти для армії не будуть вищими, ніж у супермаркетах - Жумаділов

Ціни на продукти для армії не будуть вищими, ніж у супермаркетах - Жумаділов

Укрінформ
Державний оператор тилу встановив справедливі граничні ціни на всі продукти харчування, які закуповуються для потреб ЗСУ, і вони не будуть вищими за ціни у супермаркетах.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив гендиректор ДП «Державний оператор тилу» Арсен Жумаділов, передає кореспондент Укрінформу.

«Нами були встановлені справедливі граничні ціни на всі продукти харчування, які входять у каталог, за яким закуповуються комплекти для наших військовослужбовців. Якщо раніше такі граничні ціни встановлювались по деяких найбільш ходових позиціях за цінами вищими, ніж у супермаркетах, то нами була поставлена мета, щоб ті ціни, які у нашому каталозі, не перевищували те, що в супермаркетах. Передбачений механізм, і він буде застосований, щодо зниження цін у разі такого зниження в супермаркетах», - повідомив Жумаділов.

За його словами, яйця перед Великоднем дешевшають у торговельних мережах та на ринку, і це так само відобразять у контрактах, щоб постачальники відвантажували продукцію за цінами, які не перевищують ті, що у супермаркетах.

Читайте також: У Міноборони обговорили організацію поставок харчування для армії

Жумаділов зауважив, що відмінності у контрактах стосуються тієї частини, де зазначається, яким чином розцінюється продукція і як відслідковуються і відображаються ціни з урахування ситуації на ринку.

«У нас не може бути такої ситуації, що гречка в супермаркетах вже по 25 грн, а по контрактах Міноборони вона ще поставляється по 50 грн», - пояснив очільник ДОТ.

Крім того, розпочинається збір заявок від усіх військових частин, які харчі вони замовляють.

«Раніше військові частини такі заявки подавали напряму до постачальників, і тут, у центрі, ніхто не розумів, що було дійсно замовлено і що має поїхати. Коли ти намагаєшся потім перевірити, чи дійсно все було доставлено в тому асортименті... і в тому обсязі, як було замовлено, то ти не можеш цього перевірити. Зараз ми це починаємо робити вже буквально в ці дні. Ми точно розуміємо, коли до нас дійдуть акти та рахунки, за що саме ми платимо і чому», - пояснив Жумаділов.

Читайте також: У Міноборони повідомили про початок створення наглядової ради Держоператора тилу

Крім того, з’явиться інформація, що найбільше замовляють у війську, яка сезонність такого замовлення. Це важливо, оскільки на наступні квартали будуть змінені закупівельні стратегії щодо харчування і виокремлені найбільш вагомі у грошовому еквіваленті позиції з тим, щоб їх напряму контрактувати у виробників, сказав Жумаділов.

Як повідомляв Укрінформ, за три місяці роботи Державний оператор тилу уклав 87 договорів на суму 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-