Заклади профтехосвіти отримають ₴500 мільйонів на переобладнання майстерень

Заклади профтехосвіти отримають ₴500 мільйонів на переобладнання майстерень

Укрінформ
Серед учасників проєкту «100 майстерень» визначено перші 72 заклади професійно-технічної освіти, які отримають кошти на осучаснення обладнання.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Оновлення майстерень у профтехах: визначили перші 72 заклади. Ці профтехи отримають 500 млн грн з бюджету, і вже наприкінці весни розпочнуть осучаснювати майстерні. Студенти в них навчатимуться вже з наступного навчального року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це перші заклади, які взяли участь у спільному з Міністерством освіти проєкті «100 майстерень». Заявки на участь у ньому загалом подали 202 заклади з 647.

За словами Федорова, в інших профтехах майстерні будуть оновлюватися за допомогою міжнародних партнерів та бізнесу.

Він також підкреслив, що найбільше майстерень будуть оновлені за напрямами сільського господарства, громадського харчування, промисловості та машинобудування, а також будівництва та автомобільного транспорту. Гроші підуть на станки, верстати, набори інструментів, комбайни, трактори, компресори, домкрати та багато іншого обладнання, а також на ремонти в навчальних приміщеннях.

Читайте також: Фонд Президента запускає програми підтримки молодих науковців

Крім того, у межах проєкту буде створено дві майстерні для операторів цивільних дронів, зокрема наземних та плаваючих.

«Майстерні будуть у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою і Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки. Професію «оператора дронів» ліцензують вже цього року», - додав віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялося, у Львівській області відбулось відкриття навчально-практичного центру «Оператор цивільних безпілотних апаратів» на базі Вищого професійного училища №11 у місті Червонограді.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-