Фонд Президента запускає програми підтримки молодих науковців

Фонд Президента запускає програми підтримки молодих науковців

Укрінформ
Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту запустить програми фінансової підтримки молодих науковців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська у межах програми «Менторство для лідерів: європейська інтеграція та відновлення України» поспілкувалася зі студентами Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Соколовська повідомила про напрями державної політики збереження й розвитку людського капіталу в Україні. Зокрема йшлося про відновлення фізичного і психічного здоров’я людини, розвиток можливостей для побудови кар’єри для молоді, формування нових активних програм зайнятості та підприємництва, трансформаційні зміни в освіті та інноваціях.

Соколовська анонсувала, що Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту запустить програми, що сприятимуть розвитку людського капіталу.

За її словами, незабаром умотивовані молоді науковці і талановиті майбутні магістри зможуть одержати фінансову підтримку для проведення наукових досліджень або здобути освіту в найкращих світових університетах.

«Фонд Президента також планує започаткувати програму, орієнтовану на підготовку аспірантів і магістрів для галузей, які сприятимуть відновленню та відбудові країни», - зазначила заступниця керівника ОП.

Читайте також: Відновлення наукової інфраструктури України коштуватиме понад $1,26 мільярда - ЮНЕСКО

«Молодь зможе трансформувати здобуті знання у нові пріоритетні напрями розвитку України, впроваджувати прогресивні методики у державне управління. Її внесок та нові наукові розробки мають стати міцним фундаментом відновлення України», - наголосила Соколовська.

На її переконання, прогресивну, освічену молодь також можна залучати до пошуку методів обліку збитків, завданих воєнною агресією Росії, механізмів її відшкодування, включно з реституцією, компенсацією, реабілітацією та сатисфакцією.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження ЮНЕСКО свідчить, що вартість відновлення наукової інфраструктури України, зруйнованої внаслідок російської агресії, становить понад 1,26 млрд доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-