Росгвардійця, що у Гостомелі утримував цивільних у підвалі, заочно засудили до 11 років тюрми

Росгвардійця, що у Гостомелі утримував цивільних у підвалі, заочно засудили до 11 років тюрми

Укрінформ
Суд заочно призначив 11 років позбавлення волі військовослужбовцю Росгвардії, який у Гостомелі утримував цивільних людей у підвалі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Фото: gp.gov.ua

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав військовослужбовця зведеного підрозділу управління Росгвардії у Кемеровській області збройних сил РФ винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Його заочно засуджено до 11 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що в березні 2022 року під час захоплення росіянами Гостомеля засуджений разом з іншими наразі невстановленими військовослужбовцями збройних сил РФ проводив незаконні обшуки будівель. Загарбник вибивав двері, розбивав вікна та шукав військовослужбовців Збройних сил України і співробітників правоохоронних органів.

Читайте також: У Єдиному реєстрі зібрали дані про 128 тисяч потерпілих від воєнних злочинів РФ

Також він проводив так звані фільтраційні заходи, під час яких перевіряв документи та відбирав у цивільних осіб мобільні телефони.

В одному з будинків підозрюваний спільно зі співслужбовцями, погрожуючи мирним жителям зброєю, змусив їх повністю роздягнутись. Надалі людей без їжі та води утримували у підвалі, били прикладами по ребрах і ногах, а також погрожували зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, суд заочно призначив 10 років позбавлення волі сержанту ЗС РФ, який бив, катував та погрожував вбивством мирним жителям Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-