Міноборони запобігло постачанню понад 264 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

Міноборони запобігло постачанню понад 264 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

Укрінформ
У лютому інспектори Міністерства оборони України запобігли постачанню 264,09 тонн неякісних продуктів до військових частин.

Про це повідомляє Міністерство оборони, передає Укрінформ.

Минулого місяця представники Центрального управління контролю якості перевірили продукти харчування на складах компаній-постачальників до відвантаження у підрозділи.

За словами заступника міністра оборони Віталія Половенка, міністерство системно проводить перевірки на складах компаній до постачання в підрозділи, і якщо інспектори фіксують зіпсовані продукти, постачальник має замінити партію.

Деякі недобросовісні компанії завдають збитків державі. Наприклад, на рівні оперативно-стратегічних угруповань військ лише за лютий недопоставили продукції на 36 млн 479 тис. 997,10 грн. Зокрема поставки зривають компанії, які систематично не виконують свої обов’язки.

“Ми відкрито повідомлятимемо суспільству щодо усіх питань із постачанням харчового забезпечення. За будь-яких обставин наші військові не повинні відчувати жодних проблем із якістю їжі”, – наголосив заступник міністра.

Читайте також: Заступник міністра оборони провів раптову перевірку продуктових складів - що виявили

За умовами договору, постачальник протягом 24 годин має замінити зіпсовану продукцію на якісну.

Як заявив Половенко, на підприємства, які зривають умови договору, чекають штрафні санкції.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони заявили про намір вибудувати архітектуру закупівель для Збройних сил України за стандартами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-