Мінсоцполітики пропонує розширити коло ВПО для отримання допомоги на проживання

Мінсоцполітики пропонує розширити коло ВПО для отримання допомоги на проживання

Укрінформ
У Міністерстві соціальної політики пропонують розширити перелік категорій ВПО, які можуть отримувати допомогу на проживання, а також подовжити терміни прийняття відповідних заяв.

Про це повідомляє пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

Наголошується, що відповідні зміни підготовлені до постанови Кабінету Міністрів №94 «Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб».

«Міністерство отримало багато пропозицій, як покращити регулювання виплат. Врахувавши частину з них, ми розробили зміни до постанови, які уточнюють категорії тих, хто має право на виплати. За результатами проведених консультацій пропонується запровадити низку змін», - йдеться в повідомленні.

Так, пропонується надати можливість отримувати допомогу дітям у патронатних сім’ях, тимчасово влаштованим у сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не перевищує 9 444 грн.

Допомогу можуть залишити для осіб після досягнення віку 55 років, людям з інвалідністю ІІІ групи, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного отримувача в такій сім'ї не більше 9 444 грн, а також особам з тяжкими формами захворювання, яким не встановлено інвалідність.

Читайте також: Для допомоги переселенцям у березні в бюджеті передбачені близько ₴4 мільярдів

Пропонується не скасовувати виплати переселенцям, які доглядають за дитиною до 3-річного віку або за дитиною, яка потребує догляду до 6-річного віку. А також особам, у складі сім’ї яких є діти до 18 років та/або до 23 років, які здобувають освіту.

Крім того, Мінсоцполітики пропонує продовжити період подання заяв на перепризначення виплат на проживання для ВПО до 30 квітня 2024 р.

У міністерстві сподіваються, що розроблені зміни до законодавства будуть підтримані урядом, а родини, в яких є такі особи, зможуть отримати виплати, починаючи з березня.

Як повідомлялося, у Міністерстві соціальної політики очікують, що допомогу на проживання з 1 березня в Україні отримуватимуть близько 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб; на виплати у поточному місяці за цією статтею у бюджеті передбачено близько 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-