У МКІП визначили подальші етапи реалізації проєкту «Мистецтво допомагати»

У МКІП визначили подальші етапи реалізації проєкту «Мистецтво допомагати»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики разом із Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ обговорили стан впровадження та подальші кроки реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Реалізація проєкту «Мистецтво допомагати» у сфері психічного здоров’я є одним із пріоритетних завдань Міністерства культури та інформаційної політики України», – сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Зазначається, що нещодавно було визначено відповідальних осіб з питань безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління МКІП.

«Заклади культури можуть стати своєрідним простором для того, аби кожен, хто цього потребує, міг отримати там належну психосоціальну підтримку. Опанування техніками самодопомоги та надання першої психологічної допомоги, розвиток мережі груп психологічної підтримки є необхідною складовою неформальних послуг в громаді», – сказала директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак.

Читайте також: У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки

Під час зустрічі сторони визначили подальші етапи реалізації проєкту «Мистецтво допомагати», а також обговорили нові ідеї у напрацюванні рішень надання психосоціальних послуг через культуру.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики і Товариство Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-