Для САП критично важливо не залежати у питаннях екстрадиції від Офісу генпрокурора - Клименко

Для САП критично важливо не залежати у питаннях екстрадиції від Офісу генпрокурора - Клименко

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура співпрацює з Міністерством юстиції, щоб на законодавчому рівні вдосконалити механізм взаємодії НАБУ і САП з іншими юрисдикціями, зокрема у контексті подання запитів про екстрадицію.

Про це повідомив керівник САП Олександр Клименко під час дискусії «Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства ЄС», передає кореспондент Укрінформу.

«Мається на увазі, щоб уповноважити керівника САП направляти запити про екстрадицію. Це один з елементів, який не давав можливості шість років НАБУ і САП звертатися із запитами про екстрадицію по певних особах. З 2016 по 2022 роки, доки не змінили генерального прокурора, наші запити були заблоковані і лежали в Офісі генерального прокурора, і ми нічого не могли зробити», - сказав Клименко.

За його словами, для САП критично важливо не залежати у питаннях екстрадиції, міжнародного розшуку і міжнародно-правового співробітництва від Офісу генпрокурора.

Читайте також: Сьогодні рівень сприйняття корупції в Україні найнижчий - керівник Антикорупційної ініціативи ЄС

Як повідомлялося, у липні 2022 року генпрокурором став Андрій Костін.

1 січня 2024 року набув чинності закон, який надає САП статус окремої юридичної особи, незалежної від Офісу генерального прокурора, а також передбачає зміни процедури конкурсного добору на посади керівника, його заступників та прокурорів відомства.

Закон також включає керівника САП до переліку посадовців, яким надається доступ до державної таємниці усіх ступенів секретності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-