Всеукраїнська Рада Церков про «білий прапор» Папи: Ніхто не змусить наш народ здатися

Всеукраїнська Рада Церков про «білий прапор» Папи: Ніхто не змусить наш народ здатися

Заява
Укрінформ
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО ) заявляє, що ніхто й ніколи не змусить український народ капітулювати.

Про це йдеться у заяві ВРЦіРО, передає Укрінформ.

"Ми, члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, чиї вірні, які боронять сьогодні свободу і саме життя на передовій, змагаються за людську гідність і майбутнє вільного світу на фронті і в тилу, категорично заявляємо, що ніхто і ніколи не примусить наш народ капітулювати", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Україна стоїть за правду, за право бути самою собою, і якби вона капітулювала, то Європа, а можливо й увесь світ, відразу відчули би це, і здригнулися.

"Бо - це повторення злочинів Бучі й Ірпеня, це подальші руйнування міст і сіл, причому майже напевно - не лише українських. Це діти, які назавжди залишилися дітьми, це ще десятки й сотні закатованих священників, які проповідують Божі заповіді, а не "русскій мір", це торжество зла на цілій планеті", - підкреслюють у Раді церков.

Читайте також: Шольц не поділяє думку Папи Франциска про «білий прапор»

У ВРЦіРО зазначають, що здатися на милість ворога - це не про мир, а про перемогу рабства над свободою, мороку над світлом, про зверхність права сильного над силою права.

"Капітулювати перед торжествуючим злом рівнозначно крахові загальнолюдського задуму про справедливість, зрадою фундаментальних настанов, заповіданих нам у великих духовних традиціях. Тому ми благословляємо і благословлятимемо наших вірних на захист своєї країни, молитимемося за Перемогу над ворогом і справедливий мир, простягатимемо руку всім людям доброї волі, які підтримують Україну в цей вирішальний час. Ми віримо і знаємо, що ніколи не залишимося у цьому наодинці", - додають у Раді церков.

Як повідомляв Укрінформ, раніше великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, "сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор".

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони "створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру".

Читайте також: Кулеба після слів Папи Римського закликав не повторювати історичних помилок і підтримувати Україну

Глава польської дипломатії Радослав Сікорський у цьому контексті у мережі X написав, що у межах балансу можна також заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, отже зайвими будуть будь-які переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-