Уряд розглядає можливість продовжити термін прийому заяв на виплати переселенцям

Уряд розглядає можливість продовжити термін прийому заяв на виплати переселенцям

Укрінформ
У Кабінеті Міністрів обговорюють зміни до постанови про затвердження порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, зокрема - розглядається варіант продовжити термін подачі заяв до 30 квітня.

Про це поінформувала віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції у Телеграмі.

За інформацією пресслужби, учасники засідання повідомили, що через велику кількість звернень щодо продовження виплат на проживання ВПО з 1 березня в деяких органах соціального захисту населення та ЦНАПах записатися на прийом можна не раніше квітня.

«Наразі обговорюються зміни до постанови КМУ від 20 березня 2022 року № 332, якою затверджено порядок надання допомоги на проживання ВПО. Розглядається варіант продовжити термін подачі заяв до 30 квітня», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у разі ухвалення цих змін внутрішньо переміщені особи, які отримували таку допомогу та подали заяву на її продовження у квітні, зможуть отримувати виплати, починаючи з березня.

«На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається багато ВПО з приводу строків подачі заяв на продовження виплат. Наразі напрацьовуються відповідні зміни до урядової постанови, щоб всі нормально встигли це зробити», – зазначила Верещук.

Читайте також: Виплати від держави отримують 2,6 мільйона переселенців - Шмигаль

Як повідомлялося, з 1 березня виплати для ВПО продовжили для найбільш вразливих категорій: пенсіонерів, в яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн; осіб з інвалідністю першої та другої груп, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей; сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Однак багатьом переселенцям для продовження виплат потрібно подати заяву. Серед них люди, які втратили працездатність, зареєстровані в центрі зайнятості безробітні, люди, які доглядають за особами з інвалідністю та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-