Кафедру журналістики у Військовому інституті університету Шевченка очолив соратник Шарія - ЗМІ

Кафедру журналістики у Військовому інституті університету Шевченка очолив соратник Шарія - ЗМІ

Укрінформ
Геннадій Ніколайчук, якого в листопаді 2023 року призначили на посаду керівника кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у 2019 році балотувався до Верховної Ради під номером 20 від “Партії Шарія”.

Про це йдеться у матеріалі видання“Детектор медіа”, передає Укрінформ.

“Партія Шарія” програла вибори 2019 року, набравши 2,23% голосів, і Ніколайчук повернувся до своєї спортивної діяльності: працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних сил України, йдеться в повідомленні.

У відкритих джерелах, зокрема на сайті"Руху Чесно"збереглася інформація про його участь у парламентських виборах за списками “Партії Шарія”.

У відповідь на запит “Детектора медіа” про призначення соратника Шарія завідувачем кафедри та про його доступ до державної таємниці, пресслужба ВІКНУ уранці 6 березня повідомила, що на даний момент розглядають ситуацію.

Тим часом, джерела “Детектора медіа” у ВІКНУ повідомили, що керівництво навчального закладу не знало про співпрацю Ніколайчука із проросійською політичною силою.

Як зазначили у “Детекторі медіа”, за кілька тижнів після призначення на посаду, 8 грудня 2023 року, Ніколайчук отримав звання полковника.

Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу Києва, у 2017 році написав книгу “Золотарьов - тренер на рингу і в житті” про тренера братів Кличків. Також він є власником благодійного фонду “Країна спорту”.

Також Ніколайчук він був членом правління Асоціації спортивних журналістів України.

Читайте також: СБУ оголосила підозру колишньому адвокату Медведчука і Шарія

Як нагадали у виданні, пропагандист Анатолій Шарій став відомим в Україні у 2014 році, коли виступав з критикою української влади та засуджував Євромайдан. Від 2012 року він проживав у країнах Євросоюзу, отримав політичний притулок у Литві.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Служба безпеки України оголосила підозру Шарію. СБУ встановила, що він брав участь у підготовці та поширенні постановочних відеороликів, де російські загарбники допитують українських полонених. Зокрема Шарій особисто підказував співробітникам Федеральної служби безпеки РФ, як знімати допит та які запитання ставити військовополоненим.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-