Релоковані заклади освіти можуть отримати грант за програмою «Мріємо та діємо»

Релоковані заклади освіти можуть отримати грант за програмою «Мріємо та діємо»

Укрінформ
Переміщені внаслідок війни державні коледжі, інститути, університети, академії, технікуми, училища та консерваторії можуть отримати грант до 25 тис. дол. за програмою «Мріємо та діємо».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що пріоритет надаватиметься проєктам, які спрямовані на відновлення цифрової навчальної інфраструктури та удосконалення послуг підтримки студентів, включаючи психологічне здоров’я і психосоціальну підтримку.

Учасники програми мають відповідати таким вимогам:

  • це має бути акредитований державний заклад вищої освіти;
  • заклад повинен мати статус переміщеного внаслідок повномасштабного вторгнення РФ та бути офіційно зареєстрованим згідно з процедурою переміщення;
  • керівництво та педагогічний колектив мають перебувати на підконтрольній уряду України території.

Сума гранту становить від 5 до 25 тис. дол. (грантові кошти будуть сплачуватись у гривні відповідно до курсу обміну валют Національного банку України на дату запиту).

Читайте також: У співпраці з ЮНІСЕФ на Харківщині створили десять цифрових освітніх центрів

Щоб подати заявку на участь у програмі, необхідно надіслати повний пакет документів на електронну пошту: grants.diemo@irex.org до 15 березня 2024 року.

Зробити це має консорціум/партнерська команда, що складається з представників громадської організації та закладу вищої освіти.

Більш детальна інформація – за посиланням.

У Мінреінтеграції зауважили, що програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року 2 700 українців отримали ваучер на навчання за державний кошт і зможуть здобути нову професію або спеціальність, чи підвищити свій професійний рівень, щоб бути більш конкурентними на ринку праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-