У співпраці з ЮНІСЕФ на Харківщині створили десять цифрових освітніх центрів

У співпраці з ЮНІСЕФ на Харківщині створили десять цифрових освітніх центрів

Відео
Укрінформ
У Харківській області завдяки співпраці з ЮНІСЕФ вдалося створити десять цифрових освітніх центрів та 29 локацій для надолуження освітніх втрат.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Провели зустріч із головою представництва Дитячого фонду ООН Муніром Мамедзаде та очільниками громад області. Детальніше про наші проміжні результати програми кроссекторальної співпраці між ЮНІСЕФ та пʼятьма пілотними громадами Харківщини: створили 10 цифрових освітніх центрів; 11 локацій для занять із дітьми дошкільного віку; 29 локацій для надолуження освітніх втрат", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у березні 2024 року в області планують розпочати роботу три центри життєстійкості, ще два – перебувають на стадії реалізації.

Загалом доступ до навчальних матеріалів отримали майже 49 тис. дітей різного віку: їм передали понад 17 тис. ноутбуків, близько 7 тис. наборів для дистанційного навчання тощо.

"Майже 160 тис. людей отримали психологічну допомогу; 5112 дітей взяли участь у навчальних заходах, понад 30 тис. дітей отримали психосоціальну підтримку і майже 39 тис. дітей отримали психосоціальну підтримку та консультативні послуги", - уточнив Синєгубов.

Читайте також: На Дніпропетровщині відкриють 50 центрів надолуження освітніх втрат

Окрім того, на Харківщині відкрили три молодіжні центри, провели 256 заходів для понад 5 тис. молодих людей, профінансовано 10 молодіжних проєктів мінігрантами від 75 тис. до 150 тис. грн.

"І це лише частина з реалізованого", - зауважив керівник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії надав ЮНІСЕФ додаткове фінансування, що дозволить забезпечити доступ до основних послуг для найбільш уразливих дітей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-