У розвідці відреагували на заяву Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76

У розвідці відреагували на заяву Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76

Укрінформ
Коли буде передача тіл військовополонених, проведена необхідна експертиза, вивчення кількості загиблих, обставин, а не заяви про якусь готовність, тоді можна буде щось коментувати.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник ГУР Андрій Юсов, коментуючи заяву уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76, передає Укрінформ.

«Перевіряються різні версії. Якщо люди загинули на борту, то були запити на повернення тіл. Формулювання, що Москва готова передати тіла, достатньо дивне. Коли буде передача, проведена необхідна експертиза, вивчення кількості, обставин, а не заяви про готовність, тоді можна буде щось коментувати», - наголосив Юсов.

Він зауважив, що від моменту падіння літака Україна проводить власне розслідування, звертається щодо проведення міжнародного розслідування, у якому Росія відмовляє.

Представник ГУР підкреслив, що 65 осіб зі списку, який підтвердили офіційні представники держави-агресора, це дійсно українські військовополонені. За його словами, доля цих людей – питання розслідування, окремого з’ясування, що нині і триває.

Юсов зауважив, що раніше були блискавичні, але різноманітні реакції російських пропагандистів: «Вони говорили і про дружній вогонь, про те, що збивали українські безпілотники. І, справді, ППО ворога працювало в цей день на цій території».

Представник ГУР зазначив, що росіяни довго не показували ні рештки літака, ні повну картину, зокрема з тілами. За його словами, на борту могла бути зброя, але чи разом зі зброєю були люди – треба з’ясовувати.

Юсов наголосив, що те, що Росія не попереджала про наміри перевозити українських військовополонених, це факт оприлюднений публічно і доведений.

«Якщо з’ясується, що люди були на борту, то це черговий злочин держави-агресора», - підкреслив він.

Читайте також: Чергові спекуляції: Лубінець відреагував на заяву Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76

Як повідомлялося, уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76.

24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту. У Міністерстві оборони Російської Федерації стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України розслідувати обставини падіння літака, а Головному управлінню розвідки Міністерства оборони – з’ясувати долю всіх полонених. Глава держави також заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні відповідної ситуації.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов поінформував, що РФ не дає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі літака Іл-76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-