Чергові спекуляції: Лубінець відреагував на заяву Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76

Чергові спекуляції: Лубінець відреагував на заяву Москалькової щодо передачі тіл загиблих з Іл-76

Укрінформ
Російська сторона досі не надала офіційних списків нібито загиблих українських військовополонених унаслідок авіакатастрофи літака Іл-76.

Відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, передає Укрінформ.

«Вчергове російська сторона починає спекулювати на темі падіння ІЛ-76. Але й досі на мою вимогу Росія не передала офіційних списків, не підтвердила факт, не надала доступ міжнародним організаціям до місця трагедії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Україна вимагає прозорого розслідування, доступу до місця падіння літака, а також офіційних списків та репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження).

Нагадаємо, Уповноважений із прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які загинули під час падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня.

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є… Тіла можуть бути передані згідно з існуючими процедурами», — цитує Москалькову The Moscow Times.

За її словами, це питання вона обговорює з уповноваженим Верховної Ради України Дмитром Лубінцем, якому до цього вона дала відповіді на питання щодо інциденту. «З приводу тіл - я відразу ж повідомила, що у нас є підтвердження і всі ДНК, які, на думку експертизи, дозволяють зробити ідентифікацію особистості», - додала Москалькова.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що ведеться робота у напрямку передачі тіл українських військовополонених, загиблих унаслідок падіння Іл-76.

Читайте також: Падіння Іл-76: у ГУР підтвердили перемовини з РФ щодо передачі тіл військовополонених

24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту. У Міністерстві оборони Російської Федерації стверджують, нібито в літаку перебували 65 полонених українських військовослужбовців, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України розслідувати обставини падіння літака, а Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України – з’ясувати долю всіх полонених. Глава держави також заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні відповідної ситуації.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов поінформував, що РФ не дає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі літака Іл-76.

Фото: NEXTA Live/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-