В Україні наразі вдалося ідентифікувати понад 2800 фрагментів та тіл захисників

В Україні наразі вдалося ідентифікувати понад 2800 фрагментів та тіл захисників

Укрінформ
На сьогодні вдалося ідентифікувати понад 2800 тіл і фрагментів тіл захисників.

Про це заявив український омбудсман Дмитро Лубінець з посиланням на слова міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка за результатами зустрічі з членами сімей загиблих військовослужбовців (ГО "Серце назовні"), передає Укрінформ.

"Нині, за словами міністра охорони здоров’я, понад 2800 тіл та фрагментів (тіл захисників - ред.) вдалося ідентифікувати. Триває процес пошуку їхніх рідних для повернення для поховання. Також, за словами представників державних органів, рідні не можуть знайти тіла захисників, оскільки вони ще не передані українській стороні. Однак процес репатріації тіл відбувається. Про це повідомляють публічно", - поінформував омбудсман.

Він зазначив, що присутні на цій зустрічі обговорили і питання, які стосувалися термінів ідентифікації тіл та сповіщення родинам, роботи бази даних ДНК, комунікації зі слідчими, роботи експертів, алгоритмів ідентифікації тощо.

Читайте також: Дрони й ДНК-лабораторія: США передали допомогу поліції для фіксації злочинів Росії в Україні

"Україна максимально зацікавлена в тому, аби повернути тіла загиблих наших воїнів. Рідні мають повне право віддати шану полеглому воїну", - вважає Лубінець.

Як повідомлялося, 16 лютого у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заявили, що до України повернули тіла ще 58 захисників.

Фото: МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-