У семи профтехучилищах запровадять нову навчальну програму «Оператор цивільних дронів»

У семи профтехучилищах запровадять нову навчальну програму «Оператор цивільних дронів»

Фото
Укрінформ
У цьому році у профтехах семи областей України навчатимуть новій професії – «Оператор дистанційно керованих апаратів» або просто: «оператор цивільного дрона».

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Цього року в 7 профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів», - зазначив урядовець.

За його словами, програма запроваджена в межах реформи профтехосвіти. Для практичного навчання за підтримки Євросоюзу були закуплені дрони та підготовлені викладачі. У планах — розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати таких фахівців.

Читайте також: На Prometheus стартує курс «Інженер БПЛА»

«Вміти керувати цивільним дроном надважливо для України сьогодні. Ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни», - зауважив Федоров.

Як повідомив раніше очільник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграмі, першими професію взялися запроваджувати профтехи Львівщини та Дніпропетровщини. Згодом долучаться ще пʼять навчальних закладів у Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях.

"Ще у 2022 році ми запропонували таку ідею представництву ЄС у нашій державі і воно відгукнулося.  Згодом Міністерство освіти і науки України погодило міжрегіональну робочу групу, яка напрацювала основу для нової професії. Зокрема вдалося створити три навчальні програми: первинна професійна підготовка, курсова підготовка та гурткова робота", - зазначив Козицький.

Як повідомлялося, у Червонограді Львівської області відкрито навчально-практичний центр «Оператор цивільних безпілотних апаратів» на базі Вищого професійного училища №11.

Фото: Максим Козицький/Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-