В Одесі пройшли тренування водолазів з трьох областей

В Одесі пройшли тренування водолазів з трьох областей

Фото
Укрінформ
В Одесі 29 лютого пройшли тренування з парного спуску та обстеження акваторії. До них долучилися водолази з Кіровоградщини, Вінниччини та Одещини.

На тренуваннях побував кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у нас проходять практичні заняття спільно з колегами з Вінниччини та Кіровоградщини. Вчора вони складали теоретичні заліки, сьогодні – практичні. Водолази відпрацювали парний спуск та обстеження акваторії», - розказав т.в.о. начальника водолазної рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення майор служби цивільного захисту Валерій Коритянський.

В Одесі пройшли тренування водолазів з трьох областей / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Рятівник повідомив, що сьогодні водолази проходять навчання у нових спеціальних костюмах американського виробництва. За словами Коритянського, таке спорядження є одним з найнадійніших у світі та має три ступені захисту. Одеські водолази працюватимуть в ньому постійно, їхні колеги з інших регіонів наразі можуть спробувати працювати в костюмах тільки тут.

«Ми проходимо щорічну підготовку. Це вже 8-й мій залік. Також ми щодня тренуємося у Світловодську, робочі ж занурення виконуємо за потреби. Спорядження одеських рятівників дійсно зручне. Ми звикли до зовсім іншої «снаряги», - розказав рятівник з Кіровоградщини Геннадій Лобасов.

Також рятівники повідомили, що водолази готуються до післявоєнної роботи.

Читайте також: У Британії українських водолазів і саперів вчили знешкоджувати міни

«Ми розуміємо, які саме задачі будуть після Перемоги, тому ми і посилюємось. Цим спорядженням користуємось і зараз, але максимально воно буде необхідне, коли треба буде очищати водні обʼєкти після закінчення війни», - розказала річниця ДСНС в Одеській області Марина Аверіна.

Як повідомляв Укрінформ, водолази Державної служби з надзвичайних ситуацій провели в Одеській області тренування з використанням нового моторного катера, отриманого завдяки внескам донорів United24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-