ДБР завершило слідство у справі депутата Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП

ДБР завершило слідство у справі депутата Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП

Укрінформ
Працівники Держбюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження щодо народного депутата Андрія Ніколаєнка, який вчинив смертельну ДТП на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району 3 листопада 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, збив 18-річну дівчину.

Встановлено, що депутат всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався з Києва до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год, у тому числі одна із камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза.

18-річна місцева жителька перебігала проїжджу частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості аж до зупинки автомобіля і допустив наїзд на людину. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість дівчині залишити межі проїжджої частини.

Читайте також: На Прикарпатті п’яний депутат збив на смерть велосипедиста

Також стало відомо, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості. Зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Народний депутат підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Слідчі відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині, на трасі Київ-Чоп у ДТП за участю народного депутата загинула 18-річна дівчина.

Згодом народний депутат від партії “Батьківщина” Андрій Ніколаєнко підтвердив, що скоїв цю ДТП.

6 листопада Ніколаєнку оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП.

12 грудня Київський апеляційний суд залишив його під цілодобовим домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-