Розпізнати пропаганду: в Берліні представили книжку «Україна в фокусі»

Розпізнати пропаганду: в Берліні представили книжку «Україна в фокусі»

Фото
Укрінформ
Книжку «Ukraine im Fokus: Propaganda erkennen, Fakten verstehen» («Україна в фокусі, розпізнати пропаганду, зрозуміти факти») презентували в понеділок у Берліні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Видання присвячено тому, яку Росія розповсюджує дезінформацію про Україну. Це не черговий «підручник з історії», це свого року «посібник», у якому зібрані дані, факти, аргументи німецьких і українських експертів, які можуть стати в нагоді в дискусіях, діалогах для спростовування російських наративів.

«Ми сподіваємося, що зможемо «достукатися» також до тих, які не впевнені, хто не до кінця визначилися; які лише зараз дізналися про Україну, почули, що там іде війна, аде до кінця не розуміють причини цього масштабного кривавого конфлікту», - пояснила мету книжки одна з видавців, політолог Наталія Пригорницька (Альянс українських організацій).

Вона визнала, що пояснити щось таким людям – виклик. З ними треба говорити напряму. Подібні книжки, де факти викладаються простою мовою, можуть зіграти «просвітницьку» роль. Отже, автори сподіваються, що за нинішнім виданням будуть наступні. Українці, які наразі перебувають у Німеччині у великій кількості, також доносять правду до простих німців.

На презентації одна зі співавторок книжки, Ребекка Гармс з погляду ексдепутатки Європарламенту, наприклад, дорікнула тим, зокрема, в Німеччині, хто закидає Україні те, що вона, мовляв, хоче пройти «скорочений» шлях до членства в ЄС, отримати якусь «знижку» і нагадала про те, як довго Україна насправді прагне цього, як давно вона до цього готова, ба більше – яку високу ціну зараз платить за це. «Шлях буде довшим, ніж українцям хотілося б», - визнала Гармс. Але вирішальним, за її словами є те, що члени ЄС наразі мають бути «набагато активними» в підтримці країни, які прагнуть членства.

Читайте також: УІНП торік видав книгу «Без ротацій» і взяв участь в організації 10 виставок про війну

Співавторами збірки стали 12 експертів, які спростовують російські наративи, які використовуються пропагандою найчастіше. Видали її Наталія Пригорницька та Катерина Павлова.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві презентували книгу Євгенії Богословської “Бахмут. Хроніки незламної фортеці”, написану за спогадами волонтерів, вчителів та медиків.

У Києві в музеї “Становлення української нації “відбулася презентація книги Євгенії Богословської “Бахмут. Хроніки незламної фортеці”, написаної на базі спогадів волонтерів, вчителів та медиків. Книга містить історичний нарис міста та хронологію подій з лютого 2022 року по січень 2023 року.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-