В Україні внаслідок війни повністю зруйновані 400 закладів освіти

В Україні внаслідок війни повністю зруйновані 400 закладів освіти

Укрінформ
В Україні внаслідок війни пошкоджень зазнала кожна сьома школа, 400 закладів освіти зруйновані повністю.

Про це під час форуму «Україна. Рік 2024» повідомив заступник міністра освіти та науки Євген Кудрявець, передає кореспондент Укрінформу.

«Кожна сьома школа в Україні на сьогодні пошкоджена внаслідок повномасшабного вторгнення. Більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані. Майже 14 млрд доларів потрібно для відновлення освітньої інфраструктури за останніми оцінками Світового банку», - сказав Кудрявець.

За його словами, частину освітніх закладів, які були пошкоджені, відновити неможливо.

Заступник міністра наголосив, що руйнування освітньої інфраструктури призводить до порушення доступу дітей та молоді до освіти, впливає на якість навчання, соціалізацію, інтегрованість до суспільства.

Читайте також: Понад 3 тисячі шкіл пошкодив агресор за рік в Україні – все відбудуємо

«Майже мільйон дітей перебувають на дистанційній формі навчання, коли вони взагалі не можуть мати персональної комунікації, соціалізації зі своїми друзями та вчителями. Мільйон дітей мають доступ до змішаної форми навчання. Це означає, що вони не можуть мати постійне навчання вживу, але мають можливість іноді відвідувати школу», - сказав Кудрявець.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЮНІСЕФ, діти, які проживають на прифронтових територіях України, упродовж останніх двох років були змушені провести від 3 до 5 тисяч годин у підвалах чи на станціях метро під час повітряних тривог.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-