Ветеранська політика потребує кардинальних змін - Порхун

Ветеранська політика потребує кардинальних змін - Порхун

Укрінформ
Т.в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що ветеранська політика в Україні потребує кардинальних змін.

Про це Порхун сказав під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Команда Мінветеранів сповідує принцип відновлення України через відновлення людей фізично, ментально, інформаційно. Саме тому ветеранська політика потребує кардинальних змін. Мінветеранів - це історія не лише про пільги, а й про життя та його сенси, а також про потреби та можливості, про лідерство, якісні зміни та їх імплементацію, про стимули та інструменти", - сказав Порхун.

Він зазначив, що буде запроваджено єдиний стандарт надання ветеранам послуг за принципом "єдиного вікна" в Центрах надання адміністративних послуг.

Також, за його словами, медичне забезпечення є однією з основних проблем, і саме воно у порівнянні з деякими іншими пільгами спроможне вирішити потреби ветеранів та забезпечити повноцінну реінтеграцію до мирного життя.

Порхун зауважив, що планується змінити перелік препаратів за програмою" Доступні ліки" та розширити послуги з якісної стоматології.

Крім того, він зазначив, що одним із важливих напрямків на шляху до відновлення є працевлаштування ветеранів.

Читайте також: У Житомирі відкрили п’ятий у країні Центр ветеранського розвитку

"І тут ми маємо напрацювати чіткий алгоритм дій з роботодавцями та синхронізувати комплекс дій державних органів. Особлива увага та підхід до осіб з інвалідністю", - сказав Порхун.

Т.в.о. міністра наголосив, що необхідно взяти відповідальність за ветерана, так само, як він взяв відповідальність, коли пішов на війну. "Тому я маю зобов'язання перед ветераном - повернути повагу до ветеранів через нову ветеранську політику та віру ветеранів до міністерства", - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 9 лютого тимчасово поклав виконання обов’язків міністра у справах ветеранів на Олександра Порхуна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-