Парламент Канади підсвітили кольорами українського прапора

Парламент Канади підсвітили кольорами українського прапора

Фото
Укрінформ
Дзвіницю парламенту Канади в Оттаві підсвітили жовтим і синім кольорами на знак солідарності із Україною.

Відповідні фото у соцмережі Х опублікуваав офіс прем’єр-міністра, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні й завтра ввечері на знак пошани до українського народу Вежа миру буде підсвічена кольорами українського прапора. Через два роки після початку Росією повномасштабного вторгнення підтримка Канадою України залишається непохитною та однозначною”, - йдеться у дописі.

Зазвичай підсвічування будівлі канадського парламенту не використовується як спосіб вшанування будь-чого, але для України зроблено виняток. Це відбувається вже вп’яте: канадський парламент вже був "синьо-жовтим" наприкінці лютого 2022 року, після початку повномасштабного російського вторгнення, у його першу річницю 24 лютого минулого року, а також два роки поспіль 24 серпня, у День Незалежності України.

Читайте також: У центрі Нью-Йорка підняли український прапор

Вежею миру називається дзвіниця канадського парламенту. У ній зберігається книга, в якій вказані імена усіх канадських військових, що загинули під час виконання своїх обов’язків.

Як повідомлялося, під час візиту до Києва в суботу прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і Преиздент України Володимир Зеленський підписали безпекову угоду, яка з-поміж іншого передбачає виділення вже цього року військової та фінансової допомоги Україні на понад 3 мільярди канадських доларів.

Фото: CanadianPM, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-