Сім'я Степаненків отримала від Італії «медаль опору українського народу»

Сім'я Степаненків отримала від Італії «медаль опору українського народу»

Фото, відео
Укрінформ
Наталія та Яна Степаненки, які втратили ноги внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську 8 квітня 2022 року, отримали в Римі "медаль опору українського народу" від італійського уряду.

Про це повідомляє у Фейсбуці Перше медичне об’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Одну з перших «медалей опору українського народу» отримала сімʼя Степаненків. Їх для цього запросили до Риму, де сьогодні (22 лютого - ред.) відбулася пресконференція за їх участі. Степаненки подякували італійцям за підтримку українців у боротьбі і попросили не збавляти обертів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Італія розробила серію унікальних медалей. 65 євро від продажу кожної підуть на допомогу Центру дитячої реабілітації Unbroken Kids у Львові, де лікують дітей із найважчими осколковими, мінно-вибуховими травмами, кульовими пораненнями, ампутаціями, термічними травмами. Монети розробив Державний поліграфічний інститут і монетний двір Міністерства економіки та фінансів Італії. Загалом планується зібрати близько пів мільйона євро.

Читайте також: За перший рік роботи майстерня UNBROKEN у Львові виготовила 215 протезів

Сім'я Степаненків отримала в Римі "медаль опору українського народу" від італійського уряду / Фото надані Першим ТМО Львова

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2023 року родина Степаненків повернулася в Україну після року реабілітації та протезування в Сан-Дієго (США) і тепер живе у Львові.

Зі Львова на лікування до США сім'я Степаненків вирушила наприкінці червня 2022 року. Наталія з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Жінка втратила одну кінцівку, її донька – обидві. Син, який єдиний уцілів, відтоді став їхньою опорою і підтримкою.

8 квітня 2022 року росіяни керованою ракетою «Точка-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де відбувалася евакуація мирних жителів. Внаслідок цього теракту загинули 57 людей, з них 38 – одразу на вокзалі, решта померли у лікарні. Серед загиблих – п'ятеро дітей. Поранені 114 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-