Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» відкрилась у Берліні

Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» відкрилась у Берліні

Укрінформ
Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» у межах однойменного проєкту відкрилась у столиці Німеччини.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі проєкту.

«Ми відкриваємо виставку у Берліні, щоб показати світу реальні історії юних українців, які на власні очі бачили жахіття війни. Їхні щоденники – це не просто свідчення жорстокості, це крик душі, сповнений болю, страху, але й незламної віри та надії», – зазначила ініціаторка проєкту Христина Храновська.

Виставка розповідає 14 історій дітей з різних регіонів: Донеччини, Харківщини, Херсонщини, Київщини. Експозицію складають їхні щоденники, нотатки, малюнки та особисті речі.

«Ця виставка є дуже красивою, з одного боку, а з іншого – вона розриває серце. ...Як тільки ви занурюєтеся в історії дітей — це вражає. Ви розумієте, що жертви війни - це завжди особистості, а в даному випадку це маленькі люди, які не можуть захистити себе... А потім ви чуєте про втрати їхніх сімей, ви читаєте, через що їм довелося пройти з 24 лютого» — зазначив дизайнер Франк Пітер Вільде.

У межах заходу відбувся показ документального фільму про Маріуполь, автором якого є герой проєкту «Щоденники війни» Владислав Пономаренко, який провів 75 днів в окупованому місті. До Берліна він привіз прапор України, який окупанти зірвали з будівлі коледжу, у якому навчався хлопець. Під час евакуації із Маріуполя Владислав сховав прапор серед білизни і вивіз його з окупованої території.

«Коли почалось повномасштабне вторгнення, я почав знімати цей фільм. Тоді я думав, що ніхто не знає про те, що саме відбувається у Маріуполі. Я хотів зафіксувати усе, що нам довелося побачити і пережити. Я боявся, що нас ніхто не почує. Не побачить наших сліз», — зазначив Пономаренко.

Читайте також: Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» відкрилась у Києві

Виставка триватиме до 14 березня за адресою Elsenstrasse, 87 (Art Space). Потім вона помандрує в інші столиці Європи.

Проєкт «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» реалізується за підтримки БФ «Діти Героїв», БФ «Голоси дітей», платформи «Тю» та МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» експонувалась у серпні 2023 році в мерії Амстердама, у січні 2024-го - у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-