У Києві показали документальний фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж»

У Києві показали документальний фільм «Євромайдан. Чорновий монтаж»

Укрінформ
У Києві відбувся показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж» до десятої річниці вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, подія відбувалася у Музеї Майдану.

«Найбільший виклик, перед яким опинилася Україна в 2013-2014 роках — це зникнути як держава. Я впевнений, що під керівництвом Януковича Україна мала стати Білоруссю-2. Те, що зараз відбувається з Білоруссю, яка втратила не тільки демократичне керівництво, а й свій суверенітет, те саме планувалося для України. Між іншим, можливо, це означало б, що в якомусь 2020-му чи там 2022-му році з України Януковича здійснювались би атаки російської армії трохи далі на Захід. Ми зберегли Україну як незалежну державу. Ми зберегли Україну як демократичну державу попри все», — поділився своїми думками про значення Євромайдану історик, громадський діяч та народний депутат із парламентської фракції «Європейська солідарність» Володимир В'ятрович.

Читайте також: Справи Майдану: слідство виявило докази, що гібридна агресія РФ почалася з листопада 2013 року

«Євромайдан. Чорновий монтаж» — це український документальний фільм, режисерами якого виступили Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Юлія Гонтарук, Роман Бондарчук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стойков.

Картина присвячена історичним подіям Революції Гідності 2013-2014 років. Вперше фільм показали у березні 2014 року.

Як повідомлялося, десять років тому, у ніч з 29 на 30 листопада, у центрі Києва відбувся силовий розгін студентського Майдану – протесту, який виник проти рішення уряду зупинити підготовку до Угоди про асоціацію з ЄС. Спецпідрозділ «Беркут» жорстоко побив десятки людей. Це стало переломним моментом, після якого розпочалася Революція Гідності, яка супроводжувалася кров’ю і насильством з боку правоохоронців. Апогеєм став розстріл 48 учасників протесту 20 лютого 2014 року.

Фото: кадри з фільму / docudays.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-