«Духівнику» Сальдо заочно оголосили підозру у держзраді

«Духівнику» Сальдо заочно оголосили підозру у держзраді

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру архімандриту УПЦ МП, який благословляв незаконний референдум щодо ”приєднання” Херсонської області до Росії і став "духівником" гауляйтера Володимира Сальдо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

СБУ зібрала докази державної зради з боку екснастоятеля одного із соборів Херсонської єпархії УПЦ МП Олексія, який переховується на лівобережжі регіону.

Після тимчасового захоплення Херсона він підтримав російських загарбників та увійшов до найближчого оточення гауляйтера Володимира Сальдо, ставши його духівником.

За даними слідства, архімандрит регулярно запрошував Сальдо на богослужіння у храмі, а під час проповідей благословляв проведення псевдореферендуму.

Крім того, фігурант особисто звертався до московського патріарха Кирила з проханням включити місцевий собор до парафії РПЦ.

Загарбники передали собору підозрюваного захоплені території Укртелекому та бізнесменів у центральній частині Херсона.

30 вересня 2022 року зрадник був запрошений до Георгіївської зали Кремля для участі в “церемонії включення” тимчасово захоплених регіонів України до складу РФ.

Під час звільнення Херсона клірик разом з російськими загарбниками втік на лівобережну частину південного регіону.

Читайте також: Настоятель храму УПЦ МП із Дніпропетровщини отримав пʼять років тюрми - нав’язував пропаганду Кремля

За оперативними даними, там він став секретарем так званої "Скадовської єпархії РПЦ".

На підставі зібраних доказів правоохоронці заочно повідомили йому про підозру за ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ⁠ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року суд заочно визнав винним у державній зраді призначеного росіянами "губернатора" Херсонської області Сальдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-