Настоятель храму УПЦ МП із Дніпропетровщини отримав пʼять років тюрми - нав’язував пропаганду Кремля

Настоятель храму УПЦ МП із Дніпропетровщини отримав пʼять років тюрми - нав’язував пропаганду Кремля

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі настоятелю храму Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, який підтримав агресивну війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що під час проповідей він виправдовував повномасштабне вторгнення РФ та захоплення частини території України.

Також під час особистих розмов із прихожанами клірик переконував їх виїжджати до Росії або в тимчасово захоплені регіони України, щоб допомагати російським загарбникам.

Разом із цим протоієрей очікував на захоплення Дніпропетровщини, про що неодноразово висловлювався під час спілкування з місцевими жителями.

Співробітники СБУ задокументували злочини фігуранта і у вересні 2022 року затримали його у власному помешканні.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для нав’язування кремлівської пропаганди.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь країни-агресора.

Читайте також: Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП знову послабили запобіжний захід

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) і призначив йому пʼять років увʼязнення.

Як зауважили в СБУ, вирок суду набув законної сили.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі настоятелю одного з храмів Вінницької єпархії Української православної церкви Московського патріархату, викритому у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-