До мовного омбудсмена вже надійшло 280 скарг від громадян

До мовного омбудсмена вже надійшло 280 скарг від громадян

Ексклюзив
Укрінформ
Від початку року до Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови вже надійшло 280 звернень громадян про порушення мовного закону.

Про це йдеться у відповіді Секретаріату на інформаційний запит Укрінформу.

"Секретаріатом уповноваженого із захисту державної мови станом на 15.02.2024 зареєстровано 280 звернень громадян щодо порушення Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", - йдеться у повідомленні.

Найбільше звернень громадян щодо порушення мовного закону протягом зазначеного періоду стосувалися міста Києва – 94 звернення, а також таких областей: Одеська – 46 звернень, Харківська – 43 звернення, Дніпропетровська – 22 звернення, Київська – 11 звернень, Запорізька – 9 звернень, Полтавська – 6 звернень та з інших областей 49 звернень.

Зазначається, що найбільше звернень стосувались порушення мовного закону у сфері користувацьких інтерфейсів комп’ютерних програм та вебсайтів.

Читайте також: За рік мовний омбудсмен застосував 21 штраф за порушення мовного закону

Як повідомлялося, на адресу уповноваженого із захисту державної мови у 2023 році надійшли 3692 звернення громадян щодо порушення Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-