Японія надає ЮНІСЕФ додаткове фінансування для підтримки дітей в Україні

Японія надає ЮНІСЕФ додаткове фінансування для підтримки дітей в Україні

Укрінформ
Уряд Японії надав ЮНІСЕФ додаткове фінансування, що дасть змогу забезпечити доступ до основних послуг для найбільш уразливих дітей в Україні.

Про це повідомили Укрінформу у представництві ЮНІСЕФ в Україні.

У Фонді зазначили, що фінансова підтримка буде спрямована на посилення заходів із реагування на надзвичайні ситуації у сферах освіти, охорони здоров'я та водопостачання, санітарії та гігієни (WASH). Завдяки цьому ЮНІСЕФ зможе забезпечити доступ до основних послуг для найбільш уразливих дітей, насамперед на півдні та сході України.

"Фінансова підтримка Японії передбачає впровадження комплексного підходу з фокусом на розширенні послуг охорони здоров'я та харчування матері й дитини. Зокрема, фінансування буде спрямоване на вдосконалення програми домашніх візитів та досвіду відвідування стаціонарних медичних закладів первинної ланки, а також на надання послуг імунізації", - зауважили у ЮНІСЕФ.

Крім того, програма має на меті забезпечити рівний доступ до формальної та неформальної освіти, у тому числі безперервне навчання для дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

Ще одним фокусом програми є задоволення нагальних базових потреб українців у сфері водопостачання та санітарії. Тож підтримка буде спрямована на відновлення інфраструктури, зокрема тієї, що обслуговує внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що цими заходами буде охоплено загалом близько 400 тисяч осіб.

«Японія є давнім партнером ЮНІСЕФ, і ми дуже вдячні уряду цієї країни за непохитну відданість та своєчасну допомогу дітям в Україні. Японія відіграє колосальну роль у підтримці дітей із початку повномасштабної війни, а також у реагуванні на найбільш кризові події, як-от руйнування греблі Каховської ГЕС», — сказав голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Своєю чергою посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі наголосив, що ЮНІСЕФ в Україні є важливим партнером для його країни.

«Японія твердо налаштована продовжувати підтримувати програми України в галузях охорони здоров'я, освіти та WASH, які сприяють задоволенню гуманітарних потреб найбільш вразливих дітей та їхніх родин», — сказав дипломат.

Торік підтримка з боку уряду Японії була спрямована ЮНІСЕФ на закупівлю цифрового обладнання для шкіл, створення цифрових освітніх центрів у прифронтових районах, проведення заходів із охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП), закупівлю вакцин, а також оперативне реагування після руйнування російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС.

Читайте також: Японія надасть Україні понад $100 мільйонів для післявоєнної реконструкції - ЗМІ

Як повідомлялося, посол України в Японії Сергій Корсунський заявив, що рівень підтримки України в Японії за останні два роки не падав нижче 75%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-