В Україні створили Асоціацію операторів та інструкторів з такмеду

В Україні створили Асоціацію операторів та інструкторів з такмеду

Фото
Укрінформ
В Україні створена Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини.

Презентація її відбулася в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Кожен і кожна мають вміти і знати, яким саме чином надавати першу допомогу, і неважливо, в яких рамках це відбувається - цивільне життя чи військове, тим паче що військове у нас зараз фільтрувалося в цивільне. І наша організація активно залучає всіх людей, які є провайдерами або операторами першої допомоги. І інструкторів, і викладачів, і виробників, і державні органи, звісно, - ми всіх долучаємо до того, щоб впровадити в нашій державі міжнародні стандарти, які відповідають вимогам сьогодення", - сказав голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» Леонід Федоровський.

За його словами, асоціація має на меті навчити цивільне населення надавати першу медичну допомогу в цивільних умовах, а військовослужбовців - надавати допомогу своїм побратимам.

Програмний директор Razom Heroes БФ «Разом для України» Тарас Гаталяк зауважив, що українські виробники мають максимально нарощувати виробництво засобів тактичної медицини.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників розмінуванню

"Тактична медицина - це про життя. Треновані бійці - це про рятування життя. Правильно організовані процеси в сфері тактичної медицини - це і підготовка, і навчання, і стандартизація - є швидким рятуванням життя. Тому основний виклик, який сьогодні є, - це те, що ми маємо йти до стандартизації", - наголосив він.

Робота асоціації передбачає методичну допомогу у розвитку тактичної медицини на всіх рівнях — як для медичного персоналу, так і для решти військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-