СБУ викрила ще п’ятьох проросійських агітаторів, які виправдовували агресію РФ

СБУ викрила ще п’ятьох проросійських агітаторів, які виправдовували агресію РФ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила і затримала у різних регіонах ще п’ятьох проросійських агітаторів, які виправдовували збройну агресію РФ, закликали до захоплення державної влади та розпалювали міжнаціональну ненависть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прецентр СБУ.

У Києві припинили протиправну діяльність блогера, який публічно принижував гідність однієї з національних спільнот та заперечував збройну агресію Росії.

Для цього фігурант записував провокативні стріми на території історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”, а потім викладав їх на власних сторінках у Фейсбуці, Інстаграмі та на Ютубі-каналі.

У Житомирській області викрили членів місцевого осередку фейкового народовладдя. Ними виявились двоє місцевих жителів, які нав’язували людям кремлівські наративи про війну в Україні.

Так, наприклад, збройну агресію РФ вони називали ”громадянським конфліктом”.

Для поширення ворожої пропаганди фігуранти проводили у бібліотеці так звані “семінари”, а потім викладали відповідне відео у соцмережах.

У Запорізькій області викрили дружину настоятеля храму УПЦ МП, яка у Телеграм-каналі героїзувала російських загарбників та виправдовувала їхні злочини в тимчасово захопленому Маріуполі.

Читайте також: СБУ затримала чотирьох ворожих агітаторів, серед них - тіктокер з Одеси

У Черкасах місцева агітаторка публічно закликала до насильницького захоплення державної влади та військового перевороту в Україні.

За всіма викритими фактами триває розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому у Полтавській області СБУ викрила двох інтернет-агітаторок, які поширювали тези російської пропаганди в одній із заборонених соцмереж.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-