Cуд у Сербії повернув на новий розгляд справу ексгенерала СБУ Наумова

Cуд у Сербії повернув на новий розгляд справу ексгенерала СБУ Наумова

Укрінформ
Апеляційний суд у сербському Ніші 14 лютого скасував вирок першої інстанції, яким підозрюваного у держзраді в Україні ексгенерала СБУ Андрія Наумова засудили до одного року позбавлення волі за відмивання грошей.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що справу повернули до суду міста Ніш для ухвалення нового рішення.

29 вересня 2023 року суд у Ніші засудив колишнього Андрія Наумова до одного року увʼязнення за обвинуваченням у відмиванні грошей.

Колишнього співробітника Служби безпеки України затримали на початку червня 2022 року на території Сербії разом із громадянином Німеччини Александаром Акстом, у якого знайшли сотні тисяч євро.

Читайте також: Ексгенерал СБУ Андрій Наумов вийшов із сербської в'язниці - BBC

Згодом поліція оголосила, що знайшла гроші та діаманти під час огляду автомобіля і має підозру, «що вони походять від злочинної діяльності». Наумова обвинуватили у відмиванні грошей. На суді він заперечував вину і стверджував, що це його особисті гроші.

Україна надіслала Сербії запит про його екстрадицію в середині жовтня 2022 року, але суд у Ніші його відхилив. Сам Наумов виступав проти екстрадиції в Україну, стверджуючи, що в такому випадку його безпека буде під загрозою.

Рішенням Високого суду в Ніші він був звільнений з-під варти на початку грудня 2023 року і перебуває на волі в очікуванні остаточного вироку.

Як повідомляв Укрінформ, за добу до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Андрій Наумов виїхав за кордон. Його заарештували 7 червня 2022 року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії.

В Україні його підозрюють у державній зраді, у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень.

Фото: RFL/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-