Померла журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» Леся Джадан

Померла журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» Леся Джадан

Укрінформ
Померла українська журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» та волонтерка Леся Джадан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Національна спілка журналістів.

"Раптово пішла з життя українська журналістка, директорка видання «Деснянка» (Чернігів), волонтерка, паст-президентка Ротарі клубу «Київ-Столиця» Леся Джадан. Без мами залишилося троє дітей, без коханої дружини – чоловік Андрій. Національна спілка журналістів України висловлює щирі співчуття рідним і близьким колеги у їхній невимовно тяжкій утраті", - йдеться в повідомленні.

У коментарі інформаційній службі НСЖУ про рідну газету «Деснянка», яку сподівалася відродити не лише в електронному, а й у паперовому форматі, Джадан сказала: «У майбутнє я дивлюся з оптимізмом. Я пів життя віддала журналістиці, створювала газету, плекала кожний номер, як дитину… Будучи оптимісткою, я завжди вірю в диво».

Міський голова Ічні Олена Бутурлім уточнила, що "тяжка хвороба виявилася сильнішою… на жаль… не даючи Лесі шансів".

Колеги Лесі пишуть, що причиною смерті 48-річної жінки стала онкологія.

Леся Джадан з перших днів широкомасштабної війни не побоялася взяти на себе відповідальну і почесну місію стати президенткою Ротарі клубу «Київ Столиця». Одного з 70 клубів, що діють в Україні.

10 громад в Київській та Чернігівській областях і місто-герой Чернігів були постійно в полі зору Ротарі Клубу «Київ-Столиця». На Чернігівщині за цей рік чотири родини, в одній з яких виховуються 8 дітей, чиї домівки знищили російські окупанти, отримали власне житло, пише "Вечірній Київ".

Допомогу ротарійців отримав 21 медичний заклад та 3 реабілітаційні центри в Чернігівській області, а також у Києві, Чернігові, Сумах, Кривому Розі, Дніпрі та Краматорську отримали генератори, медобладнання та інструменти, системи очищення води, медичні засоби та ліки, речі для поранених. Суттєва допомога була надана 8 підрозділам ДСНС України в Чернігівській області: рятувальний човен, пожежна машина, автомобіль для розмінування, генератори, мотопомпи, аптечки, ковдри.

Ротарі Інтернешнл — одна з найпотужніших міжнародних організацій, яка об’єднує 1,4 мільйона лідерів бізнесу та представників професійної еліти на всіх континентах, у більш ніж 200 країнах.

Коли в Україні почалася широкомасштабна війна, в Rotary International на підтримку країни був створений Фонд реагування на катастрофи, і за два місяці ротарійці всього світу задонатили туди понад 15 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-