Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків у регіонах для переселенців

Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків у регіонах для переселенців

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук доручила Фонду державного майна України підготувати перелік гуртожитків в областях та надати ці дані місцевим органам влади для вирішення питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі.

Під головуванням Верещук відбулася нарада з питань житла для ВПО, учасники якої обговорили розроблення урядової Стратегії забезпечення житлом ВПО на 2025–2030 роки.

Зокрема йшлося про те, що для комплексного розв’язання цього питання необхідно провести системний аудит житлового фонду.

Як заявили учасники наради, "це дасть змогу визначити об’єкти державної власності, що розташовані на територіях відповідних областей і можуть бути придатні для тимчасового проживання переміщених осіб".

За результатами наради Верещук доручила Фонду держмайна підготувати перелік гуртожитків і надати список центральним органам виконавчої влади (балансоутримувачам) і місцевим органам влади.

Читайте також: Із 1 березня зміняться критерії для призначення виплат переселенцям - як рахуватимуть

Надалі вони мають спільно проаналізувати об’єкти та визначити, які з них можуть бути передані до комунальної власності.

Крім того, в межах Координаційних центрів підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях доручено створити робочі групи, які опікуватимуться зазначеними питаннями.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області від початку повномасштабної війни облаштували 9 200 місць проживання для ВПО, на що було спрямовано понад 800 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-