Фото руки російського військового, якому нібито відрізали пальці в українському полоні, - фейк

Фото руки російського військового, якому нібито відрізали пальці в українському полоні, - фейк

Укрінформ
Фотографію руки російського військового Олексія Мотуза, якому нібито відрізали пальці в українському полоні, насправді зробили закарпатські лікарі, коли оперували 16-річного юнака, який травмувався під час роботи на циркулярці.

Про це повідомляє російське опозиційне видання ASTRA, передає Укрінформ.

«Фото руки з відрізаними пальцями нібито російського військового Олексія Мотуза в українському полоні опубліковані в січні 2022 року Закарпатською обласною лікарнею. Це рука 16-річного українського хлопця, який під час роботи з циркуляркою відрізав собі п’ять пальців», - йдеться у повідомленні.

Раніше мати 44-річного російського добровольця Олексія Мотуза Тетяна Мотуз розповіла ASTRA, що співмешканці сина в ніч з 8 на 9 січня написали невідомі з українського номера, зажадавши скинути фото. Потім фотографії, як стверджувалося, руки Мотуза без пальців, простріленої ноги, а також тіла після передбачуваного вбивства, невідомі скинули його матері та цивільній дружині. Цей випадок набув широкого розголосу в російських ЗМІ, при цьому ніхто з них навіть не поговорив із родичами Мотуза.

Читайте також: У МКІП спростували російський фейк, що Україна просуває в світі «бандерівську версію» історії

Журналісти стверджують, що як мінімум одне фото з публікації - точно неправдиве. Оскільки було зроблене ще в січні 2022 року і опубліковане в українському виданні Depo.ua із заголовком «Закарпатські лікарі пришивали хлопцеві відрізані пальці».

Як повідомляв Укрінформ, у Національній поліції заявляють, що відео з російських медіа про нібито постріл у працівника ТЦК під час вручення повісток також є фейком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-