Сьогодні в Україні змінюються правила виїзду рейсових автобусів за кордон

Сьогодні в Україні змінюються правила виїзду рейсових автобусів за кордон

Інфографіка
Укрінформ
Із 12 лютого автобуси з України до Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови перетинатимуть кордон за попереднім записом у системі "єЧерги". Послуга діятиме у 29 пунктах пропуску.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Масштабування єЧерги для автобусів – це частина нашої послідовної роботи з реформування сфери міжнародних пасажирських перевезень, де ключовим лишається комфорт пасажира. Впорядкувати міжнародні пасажирські перевезення та прибрати черги перед пунктами пропуску – ключова мета цих змін. Наразі ми масштабуємо єЧергу на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон», - наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також: Державна митна служба та єЧерга розширили обмін інформацією

Загалом послуга буде поширена на 29 пунктів пропуску з 12 лютого з 12-ї години.

Зараз йдеться виключно про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом «реєструйся та їдь». За таким правилом єЧерга для автобусів діє вже на 8 пунктах пропуску з серпня минулого року. З понеділка до цього переліку буде додано ще 21 пункт пропуску.

Читайте також: У системі єЧерга запровадили зміни для міжнародних перевізників

Як повідомлялося, за час запуску єЧерги кордон за електронним записом перетнуло понад 40 тисяч автобусів та 725 тисяч вантажівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-