У Міноборони пояснили ключові зміни з прийняттям закону про медзабезпечення ЗСУ

У Міноборони пояснили ключові зміни з прийняттям закону про медзабезпечення ЗСУ

Укрінформ
У Міністерстві оборони вважають, що закон про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України забезпечить більш ефективне використання ресурсів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

«Цей законопроєкт не лише покращить якість домедичної та догоспітальної допомоги, але й забезпечить більш ефективне використання ресурсів, оптимізацію лікувальних процесів та, що найважливіше, збереження життів українських захисників», – наголосила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Документ, зокрема, дозволить Міністерству оборони повноваження формувати, виходячи з вимог НАТО, стандарти домедичної та догоспітальної допомоги. Міністерство охорони здоров'я, натомість, зможе зосередитися на розробці протоколів та стандартів для госпітального етапу лікування.

Читайте також: Контррозвідники СБУ отримали український безпілотний авіакомплекс «Лелека»

«Це дуже важливий крок уперед у зміцненні обороноздатності України та її стратегічному курсі на євроатлантичну інтеграцію», – підсумувала заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня Верховна Рада ухвалила закон про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-