У МЗС спростували, що альпініст зі Львівщини залишений напризволяще у в'язниці Таїланду

У МЗС спростували, що альпініст зі Львівщини залишений напризволяще у в'язниці Таїланду

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ спростували інформацію, що українець Георгій Сутурін буцімто залишений напризволяще у Таїланді, і повідомили, що українські дипломати вирішують питання його повернення на Батьківщину.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі Укрінформу.

«МЗС України відомо про українського громадянина, який перебуває в міграційному закладі Таїланду. Українське посольство в Бангкоку займається його справою із перших днів його затримання через нелегальне перебування в Таїланді протягом двох років без паспортних документів», - зазначив Ніколенко.

Він поінформував, що за цей час українські консули неодноразово відвідували, а також підтримували телефонний зв'язок із нашим громадянином, надавали йому роз’яснення про законні шляхи повернення до України.

«За наявною інформацією, співвітчизник спочатку планував залишатися на території Таїланду. Нині український громадянин виявив бажання повернутися на Батьківщину. Посольство України оформлює йому необхідні українські проїзні документи, домовляється про оплату авіаквитка», - повідомив речник МЗС.

Він додав, що за ініціативою дипломатів співвітчизник також пройшов медичний огляд.

«Стан його здоров‘я задовільний, він забезпечений одягом та предметами першої необхідності», - запевнив Ніколенко.

Як повідомляли ЗМІ, альпініст та фотограф родом зі Львівщини Георгій Сутурін кілька років вважався мертвим, однак як виявилося, він перебуває у в’язниці в Таїланді. 

Про те, що Георгій живий стало відомо завдяки опозиційному російському інтернет-ЗМІ «Медуза». В інтерв’ю виданню піаніст Гліб Колядін, який грає із популярною групою «Би-2», розповів, що 24 січня 2024 року гурт у повному складі затримали у Таїланді через відсутність робочої візи. Спершу артисти перебували у туристичній в’язниці у Пхукеті, потім їх перевели у Бангкок. Розповідаючи про жахливі умови у в’язниці, російський музикант згадав про альпініста зі Львівщини Георгія Сутуріна, який вважався мертвим, і до якого буцімто за три роки ув’язнення ніхто з українського консульства не приходив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-