В Україні затримали учасників банди, яка вбила власницю житлового комплексу у Латвії

В Україні затримали учасників банди, яка вбила власницю житлового комплексу у Латвії

Фото
Укрінформ
Міжнародна слідчо-оперативна група викрила учасників організованої злочинної групи, які вбили власницю житлового комплексу на березі моря у курортному місті Саулкрасти в Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора у тісній співпраці з правоохоронцями Національної поліції Латвійської Республіки було з’ясовано, що учасники злочинної групи причетні до викрадення і вбивства жительки Латвії.

За даними слідства, жінка була власницею житлового комплексу вартістю понад 4 млн євро, що складався з більш як 30 апартаментів, паркінгів та інших інфраструктурних об‘єктів, які вона здавала в оренду.

Потерпіла зникла восени 2019 року. Востаннє її бачили з клієнтом, який приходив оглянути нерухомість.

Після зникнення жінки було встановлено, що учасники злочинної групи - двоє громадян РФ, які жили у Латвії в статусі біженців, вирішили заволодіти її майном. Для цього вони запросили трьох знайомих громадян України, які спеціально приїхали в Латвію для реалізації злочинного умислу.

Під виглядом потенційних клієнтів учасники групи виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину і вивезли за межі міста. Там тортурами і погрозами намагалися змусити її переписати на їхню користь маєток, а коли вона відмовилась — вбили.

Для розкриття злочину була створена міжнародна слідчо-оперативна група з числа українських та латвійських поліцейських, яка провела ряд слідчих дій на території обох держав.

Громадян РФ взяли під варту правоохоронці Латвії. Обом чоловікам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чотирьох громадян України знайшли та затримали в Київській і Донецькій областях працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України. Серед них нотаріус, який підробив документи на право власності маєтку вбитої, щоб переоформити його на фігурантів.

Читайте також: СБУ знешкодила банду рекетирів, яка тероризувала Прикарпаття

Чотирьом учасникам групи з України повідомили про підозру в умисному вбивстві за попередньою змовою, викраденні людини, шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою, та підробленні офіційного документа нотаріусом за попередньою змовою групою осіб (п. 3, 9, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Стосовно одного з підозрюваних вже застосований безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Громадян РФ судитимуть в Латвії за аналогічними статтями Кримінального кодексу Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі затримали іноземця, який замовив убивство власника столичної клініки.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-