СБУ знешкодила банду рекетирів, яка тероризувала Прикарпаття

СБУ знешкодила банду рекетирів, яка тероризувала Прикарпаття

Фото
Укрінформ
СБУ спільно з Нацполіцією нейтралізувала угруповання рекетирів, яке тероризувало жителів західних областей.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

«Банда діяла під контролем «смотрящого» за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета.  Учасники угруповання тероризували мешканців регіону, вимагали з них гроші та відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли «рахунок» за мирне вирішення проблеми. У разі відмови – учасники банди погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також «конфіскацією» автомобілів та нерухомості», - йдеться в повідомленні.

За один наліт рекетири могли «вибити» з особи до 500 тис. грн. Таким чином, указали в СБУ, зловмисники намагались обкласти «даниною» місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України.

Зазначається, що з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових і правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе «на нуль», де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу.

Читайте також: У Кропивницькому викрили банду рекетирів, яку очолював місцевий депутат

При цьому учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

У СБУ наголосили, що діяльність банди призводила до загострення криміногенної обстановки та негативно впливала на суспільно-політичні настрої серед жителів Прикарпаття.

Зокрема, правоохоронці задокументували факт вимагання 150 тис. грн у місцевого підприємця. «Фігуранти неодноразово погрожували чоловіку, що забʼють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші», - розповіли у СБУ.

Читайте також: У Києві викрили банду псевдополіцейських, які займалися розбоями та грабежами

Двох активних учасників угруповання затримали під час передачі їм всієї суми від потерпілого. Вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ знешкодила на Закарпатті злочинне угруповання і затримала лідера банди – чинного депутата облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-