Колишнього поліцейського з Ізюму засудили до 15 років за держзраду

Колишнього поліцейського з Ізюму засудили до 15 років за держзраду

Фото
Укрінформ
Дзержинський районний суд Харкова визнав винним у державній зраді та засудив до 15 років із конфіскацією майна колишнього поліцейського з Ізюму, який працював на російські окупаційні війська.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вирок 35-річному Олександру Солов'ю суддівська колегія оголосила 5 лютого. Його визнали винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада в умовах воєнного стану).

Засудженого також позбавили спеціального звання “старший лейтенант поліції”.

За матеріалами справи, поліцейський обійняв посаду “дільничного інспектора поліції” в незаконно створеному окупаційному органі “Ізюмське районне управління поліції Харківської області”, чергував у складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував громадський порядок для окупаційної влади. Згодом став “старшим дільничним” у справах неповнолітніх.

Експоліцейського з Ізюму на Харківщині засудили до 15 років ув’язнення за держзраду / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

“Крім того, зрадник агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати в псевдоправоохоронному органі”, - зауважили у прокуратурі.

Після звільнення Ізюма чоловік переховувався. У жовтні 2022 року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці затримали чоловіка.

“Його винуватість доведена слідчими діями - проведенням допитів свідків, відтворенням подій і обставин злочинів. Також у приміщеннях, покинутих представниками Збройних сил Російської Федерації під час контрнаступу, було вилучено документи, в яких є інформація про призначення на посаду в окупаційній адміністрації. І у відділі поліції були виявлені документи, які складав безпосередньо обвинувачений під час роботи на окупаційну владу”, - зауважив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Читайте також: Колаборанта з Харківщини засудили до 9 років ув'язнення

Обвинувачення наполягало на довічному ув’язненні. Чи подаватиме прокуратура апеляцію на вирок вирішать після того, як ознайомляться з повним текстом рішення суду, зазначив речник відомства.

Обвинувачений від коментарів відмовився.

Для подання апеляцій у сторін є місяць.

Як повідомлялося, Дзержинський райсуд Харкова засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього правоохоронця з Харкова, якого завербували співробітники ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-