Таврійський національний університет не приєднуватимуть до Києво-Могилянської академії - Верещук

Таврійський національний університет не приєднуватимуть до Києво-Могилянської академії - Верещук

Укрінформ
Таврійський національний університет, який Кабінет міністрів планував приєднати до Києво-Могилянської академії, працюватиме як окремий виш.

Про це у Фейсбуці повідомила віцепремʼєр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Сьогодні разом з МОН провели нараду щодо Таврійського національного університету... Йшлося про можливе приєднання ТНУ до Могилянки. Але вирішили відкласти таке рішення та дати шанс кримському освітньому вишу залишитись окремим закладом", - написала Верещук.

Вона додала, що університет має подати Міносвіти нову стратегію, яка забезпечить його конкурентоздатність на ринку освітніх послуг.

За її словами, Таврійський національний університет має бути центром для наукових розробок і підготовки кадрів для Криму.

Як повідомлялося, Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського з 1918 року працював у Сімферополі. Після окупації Криму був релокований в Київ, де відновив свою роботу на базі колишньої Академії муніципального управління (АМУ).

Читайте також: Верещук відвідала в Сумах заклади для учасників бойових дій і ветеранів

Таврійський національний університет визначений Кабінетом міністрів як один з 17 закладів вищої освіти, релокованих з тимчасовоокупованих територій, які будуть здійснювати підготовку кадрового резерву освітян для роботи на деокупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-