Розкрадання на 1,5 мільярда: суд обрав запобіжний захід відстороненому керівнику департаменту МОУ

Розкрадання на 1,5 мільярда: суд обрав запобіжний захід відстороненому керівнику департаменту МОУ

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання в.о. директора Департаменту Міноборони, нещодавно відстороненому від виконання службових обов’язків.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

"У п'ятницю, 2 лютого, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до в.о. директора одного з департаментів Міноборони України, якого нещодавно було відсторонено від посади, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - йдеться у повідомленні.

На підозрюваного суд поклав низку обов'язків, зокрема, не залишати межі Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду;

утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Термін дії обов'язків становить 2 місяці.

Водночас Центр протидії корупції повідомляє, що слідча суддя відмовила у задоволенні клопотання в частині застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у понад 268 млн грн, про що просив прокурор.

Як повідомлялося, міністр оборони Рустем Умєров відсторонив тимчасового виконувача обов’язків директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Тоомаса Нахкура у зв’язку з оголошенням йому підозри у кримінальному провадженні.

28 січня в СБУ заявили, що викрили чиновників Міноборони і менеджерів "Львівського арсеналу", які намагалися вкрасти майже 1,5 млрд бюджетних гривень на придбанні 100 тис. мінометних пострілів для ЗСУ.

За даними слідства, у серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал».

Читайте також: Лієв під час працевлаштування у Міноборони пройшов усі спецперевірки - Резніков

Міноборони переказало на рахунки підприємства всю суму, передбачену підписаним документом.

Після одержання коштів менеджмент компанії переказав частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну. Однак та не відправила жодного артснаряда, а отримані кошти перевела на рахунки ще однієї афілійованої структури на Балканах.

Решта суми від Міноборони залишилася на рахунках української компанії в одному зі столичних банків.

Фото: Центр протидії корупції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-