ГУР спростовує, що надало Арестовичу листа для виїзду за кордон

ГУР спростовує, що надало Арестовичу листа для виїзду за кордон

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міноборони спростовують інформацію про те, що колишній позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович виїхав з країни на підставі їхнього листа.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у Телеграмі ГУР МОУ.

«Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало NGL.media, не відповідає дійсності. Головне управління розвідки Міністерства оборони України не надавало вказаній особі ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні розвідки.

Читайте також: ФСБ хоче розгорнути в Україні проросійський політичний проєкт - Данілов

Раніше NGL.media поінформувало, що 48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня 2023 року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова.

За даними джерела NGL.media у прикордонній службі, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року Нацполіція порушила кримінальну справу проти Арестовича за фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин. Дії фігуранта були кваліфіковані як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України).

У жовтні 2023 року народні депутати звернулися до очільника Нацполіції України Івана Вигівського з проханням притягнути Арестовича до кримінальної відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про нібито вчинення кримінального правопорушення народною депутаткою Наталією Піпою.

Арестович звинуватив депутатку в "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі" після того, як вона зробила зауваження виконавцю пісень Віктора Цоя у Львові. Згодом у своєму телеграм-каналі блогер заявив, що після його звернення Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань розпочати стосовно депутатки слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-