Зеленська у Латвії зустрілася з експрезидентом країни, його дружиною та українськими дітьми

Зеленська у Латвії зустрілася з експрезидентом країни, його дружиною та українськими дітьми

Фото, відео
Укрінформ
Світ має згуртуватися і діяти заради порятунку дітей, наголошує дружина Президента України Олена Зеленська.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента, Зеленська в межах візиту до Латвійської Республіки для участі в міжнародній конференції «Війна Росії проти дітей», присвяченій поверненню депортованих юних українців, зустрілася з першою леді Латвії у 2019-2023 роках Андрою Левіте та Президентом Латвії у 2019-2023 роках Егілсом Левітсом.

Дружина Президента подякувала їм за підтримку з початку російського вторгнення, відзначивши, що Левіте була однією з перших, хто особисто зателефонував на самому початку повномасштабної російської агресії, щоб запропонувати допомогу.

Разом із Левітсом та Левіте, радницею - уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'єю Герасимчук, представницею Офісу омбудсмена Іриною Сусловою, головою правління благодійного фонду «Дитяча лікарня» Лієне Дамбіне, генеральним директором Дитячої клінічної університетської лікарні в Ризі Валтсом Аболсом Зеленська зустрілася з українськими дітьми, які також прибули для участі в конференції, щоб розповісти свої історії.

«Світ має знати, що робить Росія з нашими дітьми і що, не вагаючись, зробить із будь-якими. Світ має знати, щоб нарешті згуртуватися й діяти заради порятунку дитинства - не лише нашого, а всього», - наголосила перша леді.

Міжнародна конференція «Війна Росії проти дітей» відбудеться у Ризі 1 лютого. У ній візьмуть участь політики та правозахисники з різних країн.

Читайте також: Зеленська запросила прем’єрку Латвії до нових напрямів допомоги українським дітям

Україна розраховує на активну позицію міжнародної спільноти та дієву міжнародну підтримку, а також очікує на додаткові пропозиції та розширення кола партнерів, які працюватимуть над питанням повернення українських дітей, ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська запросила прем’єр-міністра Латвії Евікоую Сіліня до нових напрямів допомоги українським дітям.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-